Работилница за Нацрт Упатството за вршење инспекциски надзор во предучилишно образование (детски градинки, центри за ран детски развој)

Организацијата Потрага по заедничка основа во рамки на соработка и спроведување активности од проектот на УСАИД за „Унапредување на социјалната кохезија“, а во соработка со Државниот просветен инспекторат и Бирото за развој на образование, на 19 и 20 декември организираше стручна средба со вработените од Државниот просветен инспекторат и советниците од Бирото за развој на образование.

80239452 499822514216956 3958267586847703040 n

 80789434 2679222928975142 3291976159029362688 n 

80682226 2257265064374333 1338819118085701632 n

На средбата се дискутираше за „Нацрт Упатство за вршење инспекциски надзор во предучилишно образование (детски градинки, центри за ран детски развој)“. На работната средба советниците од Бирото за развој на образование не запознаа со нивната работа поврзана со предучилишно образование.

80133037 1829918277152948 9136600069544345600 n  slajd

Вториот ден  првата сесија се искористи за усогласување на работата на Државните просветни инспектори со тоа што се дискутираше за начинот на вршење на инспекциски надзор согласно новиот Закон за инспекциски надзор  кој стапи во сила од декември 2019 година.

80844150 2157589397720887 3316901314536931328 n 

81164974 2723617081040466 8212431177412247552 n

За време на втората сесија се работеше на подрачјата на инспекциски надзор во детските градинки, усогласување на подрачја и опис на дискриптори.

Предлозите од сите седум групи кои работеа на различно подрачје беа споделени, и се дојде до заклучок да се продолжи со  работа на даденото Упатство за вршење на инспекциски надзор во предучилишно образование и истото да се пилотира во јануари 2020 година.

 za preZ

Наши соработници:

01-MON-baner2-za-dpi  02-DIC-baner-za-dpi  03-BRO-baner-za-dpi  CSOO-14-web  

04-eDnevnik-baner-za-dpi   05-plagijati-baner-za-dpi  06-naukaMK-baner-za-dpi  07-patent-baner-za-dpi  

08-1000knigi-baner-za-dpi  09-npro-baner-za-dpi  10-skoool-mk-banr-za-dpi  11-e-ucebnici-baner-za-dpi

Home Новости Работилница за Нацрт Упатството за вршење инспекциски надзор во предучилишно образование (детски градинки, центри за ран детски развој)